MALATYA / YEŞİLYURT - Fevzi Çakmak Ortaokulu

Ekm

Okulumuz müdür yardımcısı Mehmet Şanlı koordinatörlüğünde Codeweek etkinliklerine katıldık. Hocamıza ve etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Erken yaşlardan itibaren çocukların kodlama becerisini geliştirmek için yapılan çalışmalardan birisi de Kod Haftası (Codeweek) insiyatiftir. Kod Haftası, Millî Eğitim Bakanlığımızın üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) kuruluşu tarafından Avrupa Komisyonu adına yürütülmektedir. 50'den fazla ülkede aktif olarak devam eden, Kod Haftasının amacı kodlama ve programlamaya dair farkındalığın arttırılması, birlikte çalışmanın teşvik edilmesi ve kodlama kültürünün yaygınlaştırılmasıdır.

Ara

2019-20 eğitim-öğretim yılında, okulumuz "Beslenme Dostu Okul Programı" eleme sürecinde başarılı olarak, sertifika almaya hak kazanmıştı. Bu yılki çalışmalarımıza başladık.